Noma
René Redzepis to-stjernede Michelin-restaurant i København, er kendt verden over.
Vi samarbejdede med noma 2.0 om deres vinrum, der blev etableret, da restauranten blev bygget i starten af 2018. Vi leverede et specialfremstillet Amager-bord samt en stor egetræsreol, en sommelier-arbejdsstation, der fungerer som skænk til afsætning og servering, samt et sæt af seks individuelle vinreoler. Det nye vinrum fremstår med bæredygtige materialer som et harmonisk og åbent arbejdsrum for sommelieren.
Officielle pressefotos af fotograf Rozbeh Zavari.
Med rå betonmure som baggrund i restauranten, der ligger i udkanten af Københavns fristad, Christiania, finder man sommelierens arbejdsstation, der bl.a. består af en skænk til afsætning og servering.
Vinrummet består af et sæt træmøbler, der er optimeret til vinopbevaring, og som i sit udtryk ikke larmer, men taler sammen.
De håndlavede møbler har ingen samlinger; der er ikke noget, der forstyrrer øjet, kun træ, rene linjer og kærligheden til det rå materiale. Det nye vinrum fremstår med bæredygtige materialer som et harmonisk og åbent arbejdsrum for sommelieren.
Hele rummet er designet i eg med reference til, hvordan egetræet traditionelt betegnes som vinbondens krydderi og har smagsgivende egenskaber, der komplementerer vinen.
Midtpunktet i vinrummet er det specialfremstillede Amager-bord fra vores Amager-serie (bordet kan nu købes, læs mere her.) Amager-bordet er specielt designet til noma med respekt for de skandinaviske designtraditioner, hvor der er tanke på bæredygtighed, demokratisk design og æstetik med et lyst og enkelt udtryk.
Stolene er fra Brdr. Krüger.